ZUTTO сэтгүүл

Амьдралын засвар үйлчилгээ
Хөгжилтэй

Агарикус

Шинжлэх ухааны нэр Agaricus blazei Murill

Энэ нь Agaricaceae овгийн Agaricus төрлийн мөөг юм.
Мөөг нь таны эрүүл мэндэд тустай гэдгийг эртнээс мэддэг болсон.
Тэдгээрийн дотроос хамгийн алдартай агарикус нь agaricus-ийн бүрэлдэхүүн хэсэг болох β-глуган хэмээх дархлааны чадвартай холбоотой гэж үздэг.

Астаксантин

Англи Астаксантин

Энэ нь ксантофилд ангилагдсан каротиноидын нэг төрөл юм.Энэ нь улаан пигмент бодис бөгөөд байгальд өргөн тархсан.
Энэ нь ихэвчлэн хавч, сам хорхой зэрэг нялцгай биет, түүгээр хооллодог загас, ялангуяа хулд загасны улаан хэсэгт байдаг.Онцлог шинж чанараараа антиоксидант өндөр үйлчилгээтэй.Үүнээс гадна нүд арчилгаанд тустай, эмэгтэйчүүд, өндөр настнуудын сонирхлыг татдаг гэж үздэг.

α-липоидын хүчил

Англи Альфа-липоидын хүчил

Тиоцитийн хүчил гэж нэрлэгддэг тул 2004 оны 6-р сарын 1-ээс эхлэн хүнсний бүтээгдэхүүнд хэрэглэхийг зогсоосон.
Энэ нь шим тэжээлийг энерги болгон хувиргах коэнзимийн үүрэг гүйцэтгэдэг гэж үздэг.

EPA

Англи Eicosapentaenoic хүчил

Энэ нь омега 3 тосны хүчлийн нэг төрөл бөгөөд эйкозапентаеной хүчил эсвэл эйкозапентаеной хүчил гэгддэг.
Энэ нь голчлон сагамхайн тос, майга, шар загас, хулд, сардин зэрэг хөх нуруут загасанд агуулагддаг.
Энэ нь бие махбод дахь цусны урсгалтай холбоотой гэж үздэг бөгөөд өндөр настан болон амьдралын хэв маягийн талаар санаа зовдог хүмүүсийн анхаарлыг татдаг.

Изомальтолигосахарид

Англи Изомальто-олигосахарид

Энэ нь моносахаридын нэг болох глюкоз (глюкоз) болох сахар нь олигосахаридын нэг төрөл юм.
Энэ нь халуун, хүчилд хүчтэй бөгөөд хоол, ундаанд амттай, дунд зэргийн баялаг өгдөг онцлогтой.
Энэ нь хоол хийх, уухад хэрэглэхэд хялбар бөгөөд гэдэс дотор ашигтай бактерийг идэвхжүүлэхэд хүргэдэг тул гэдэсний хөдөлгөөнд санаа зовдог хүмүүс хэрэглэдэг.

Гинкго

Шинжлэх ухааны нэр Ginkgo biloba Л.

Энэ нь голчлон 13 төрлийн флавоноид ба гинкголид хэмээх бодисоос бүрддэг.
Энэ нь шалгуулагчид, бизнесменүүд гэх мэт толгойгоо ашиглахад анхаарлаа хандуулдаг хүмүүсийн анхаарлыг татаж байна.

Оолон цай

Англи Улун цай

Энэ нь хятад цайны нэг төрөл бөгөөд уулонг гэж ангилдаг бөгөөд исгэх явцад цайны навчийг халааж исгэхийг зогсоодог.
Энэ нь өвөрмөц полифенол агуулдаг бөгөөд ихэвчлэн тослог хоол иддэг хүмүүст хэрэглэхийг зөвлөдөг.
Хоолны үеэр болон дараа нь уух нь өөхний шингээлтийг дарангуйлдаг гэж үздэг бөгөөд сүүлийн жилүүдэд сайн хооллолт гэж олны анхаарлыг татах болсон.

Турмерик

Шинжлэх ухааны нэр Curcuma longa Л.

Энэ нь Zingiberaceae овгийн Curcuma төрөлд хамаарах олон наст ургамал бөгөөд амтлагч, будагч бодис, түүхий эм болгон ашигладаг.Англи нэр нь turmeric гэгддэг.
Намрын турмерик нь үндсэн бүрэлдэхүүн хэсгүүдийн нэг болох куркумин (полифенол) болон эфирийн тосны бүрэлдэхүүн хэсгүүдийг агуулдаг.Куркумин нь Японд, ялангуяа Окинавад элэгийг дэмжихэд оролцдог гэж үздэг.Сүүлийн жилүүдэд телевизийн сурталчилгааны нэр хүнд эрс нэмэгдсэн.

Plantain

Шинжлэх ухааны нэр Плантаго овата

Энэ нь Plantain овгийн Plantain овгийн нэг наст ургамал юм.
Үр, үрийн бүрхэвчийг эм болгон ашигладаг бөгөөд түүхий эм болгон хэрэглэхэд заримдаа псиллиум гэж нэрлэдэг.
Энэ нь маш их хэмжээний эслэг агуулдаг бөгөөд өлсгөлөн, гэдэсний хөдөлгөөний эсрэг арга хэмжээ болгон анхаарал татаж байна.

Арвайн залуу навч

Англи Арвай

Энэ нь Gramineae овгийн ургамал бөгөөд арвайн залуу навч юм.
Энэ нь витамин, эрдэс бодис, магни, манган, цайр, кали болон бусад эрдэс бодис зэрэг шим тэжээлээр баялаг юм.
Навчийг ихэвчлэн ногоон шүүсний түүхий эд болгон ашигладаг бөгөөд бусад материалаас илүү сайн үнэртэй, уухад хялбар байдаг нь сүүлийн жилүүдэд ногоон шүүсний өсөлтийг өдөөж байна.
Нэмж дурдахад энэ нь маш их хэмжээний эслэг агуулдаг бөгөөд гэдэсний хөдөлгөөн, амьдралын хэв маягийн талаар санаа зовдог хүмүүсийн анхаарлыг татдаг.

Орнитин

Англи Орнитин

Энэ нь аргинины задралаас үүсдэг амин хүчлийн нэг төрөл бөгөөд мочевины эргэлтийг бүрдүүлдэг бодисуудын нэг юм.
Энэ нь Шижими нялцгай биетэнд элбэг байдаг бөгөөд элэгийг дэмждэг гэдгээрээ алдартай.